انواع سیستم های هوشمند ساختمان

Smart Building به ساختمانی گفته می‌شود که با استفاده از فناوری‌های نوین ارتباطی، اینترنت اشیا، تجهیزات الکترونیکی و نرم‌افزارهای کامپیوتری، قابلیت کنترل و مدیریت هوشمند دارد. این ساختمان با ارائه خدمات بهتر و افزایش آسایش و امنیت ساکنین، زندگی راحت‌تر و
بهتری را برای آن‌ها فراهم می‌کند





سیستم های هوشمند ساختمان به دو دسته سخت افزاری و نرم‌افزاری تقسیم می‌شوند. برخی از این سیستم‌ها که می‌توان آن‌ها را از مشخصات ساختمان هوشمند برشمرد، عبارتند از:


سیستم‌های کنترل نورپردازی: این سیستم‌های ساختمان هوشمند شامل مجموعه‌ای از سنسورها و کنترلرها هستند که برای کنترل روشنایی و نورپردازی در ساختمان استفاده می‌شوند.


سیستم‌های خودکار کنترل دما: این سیستم‌ها برای کنترل دمای داخل ساختمان استفاده می‌شوند. سیستم‌های هوشمند کنترل حرارتی، به صورت خودکار با توجه به دمای خارجی، فصل سال و ساعت، دمای داخل ساختمان را تنظیم می‌کنند.


سیستم‌های صوتی و تصویری: این سیستم‌ها شامل دوربین‌های مداربسته، تجهیزات پخش صوتی و تصویری و سیستم‌های ویدئوکنفرانس هستند.


سیستم‌های هوشمند کنترل دسترسی: این نوع از سیستم‌های ساختمان هوشمند برای کنترل دسترسی به ساختمان و اماکن داخلی آن استفاده می‌شوند. به عنوان مثال، با استفاده از سیستم‌های کنترل دسترسی، می‌توان تعیین کرد که چه کسانی به چه مواردی و کدام قسمت از ساختمان دسترسی داشته باشند و چه ساعتی می‌توانند وارد شوند.


سیستم‌های هوشمند کنترل ایمنی: این سیستم‌ها شامل سیستم‌های دزدگیر و آتش‌نشانی، نظارت بر دستگاه‌های تهویه مطبوع، انواع سنسورها و تجهیزات ایمنی هستند.


سیستم‌های هوشمند مدیریت انرژی: این سیستم‌ها برای کنترل مصرف انرژی در ساختمان استفاده می‌شوند. این تجهیزات شامل مجموعه‌ای از سنسورها و کنترلرها هستند که به صورت خودکار می‌توانند مصرف انرژی در ساختمان را مدیریت کنند. به عنوان مثال، سیستم‌های هوشمند می‌توانند با کنترل روشنایی و دمای ساختمان، به کاهش مصرف برق و گاز کمک کنند.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *